KEMAN

KEMAN derslerine 7 yaşından itibaren başlanabilir.Nota eğitimiyle beraber küçük öğrencilerin çalışma kitapları yaşa ve seviyeye göre seçilir. Genç ve ortayaşlı öğrencilerin eğitim kitapları ise konservatuarda uygulanan metotlarla aynı olup, uygulamalı olarak teorik ve pratik eğzersizler şeklinde yapılır

Öğrencilerimiz  Keman öğrencilerimiz kendi ders saatleri dışında sınıfımızı pratik yapmak üzere ücretsiz kullanabilirler.

 

Almanca Geige, Fransızca violon, İngilizce violin, İtalyanca violino’dur. Uzunluğu 60 cm’dir. Yayla çalınan telli bir çalgıdır. Notası, ikinci çizgi Sol açkısı ile yazılır. Orkestralarda, genel olarak (Solo, I, II) üç partisi bulunur. Solo ve eşlik görevi verilir (özellikle bir solo çalgıdır). Hiçbir çalgıda olmayan ses rengiyle, çok zengin bir anlatım gücü vardır.

Keman (veya viyolon), viyola ve viyolonselin de bulunduğu violin ailesinin en yüksek tondan çalan, en küçük üyesidir. Dört teli vardır. Akort sesleri pesten tize sol, re, la ve mi’dir.

Keman yayına arşe denir. Arşede yapay ya da gerçek at kılının yanı sıra ham misina olarak adlandırılan bir madde de kullanılabilir. Ayrıca yayını düzgünleştirmek ve sesi güzelleştirmek amacıyla arşeye reçine adı verilen madde sürülür. Reçine bala benzeyen sarı renkli katı bir maddedir.

 

BİZE ULAŞIN

Merak ettiğiniz ilgili her konuda bize ulaşabilir, sorularınızı yöneltebilirsiniz.

BEYLİKDÜZÜ MİMARSİNAN İZMİR